Zapisz się
do newslettera
Logo migam
Aktualności
Hodowcy gołębi podsumowali sezon

Hodowcy gołębi podsumowali sezon

""Hodowcy gołębi z krzyżanowickiej sekcji podsumowali sezon lotowy. Podczas dorocznego, uroczystego spotkania 25 września w swojej siedzibie w Tworkowie na Hanowcu hodowcom, których "podopieczni" osiągnęli najlepsze wyniki, rozdano puchary. W uroczystości wzięli udział przedstawiciele władz gminy i zarządu oddziału PZHGP w Raciborzu.
Spotkanie miało również charakter towarzyski, po części oficjalnej przy porcji pieczonego prosiaka rozmawiano o minionym sezonie. Ogólnie hodowcy uważają, że sezon lotowy 2010 był bardzo udany, a zmiany jakie zaszły w sekcji można uznać za pozytywne.
Obecnie krzyżanowicka sekcja skupia 32 hodowców gminy Krzyżanoiwce, z których aż 27 w tym sezonie lotowało gołębie. Najstarszym hodowcą jest pan Paweł Krzyżok, a najmłodszym Andrzej Cimała.
Obecnie w skład zarządu wchodzą: Franciszek Wochnik – prezes, Paweł Barcz – sekretarz, Jerzy Drobny – skarbnik.

Wyniki współzawodnictwa

Loty gołębi starych
Robert Janecki – mistrz sekcji
Tandem: Franciszek Wochnik – Marcin Prochaska – I wicemistrz sekcji
Jadwiga Barcz – II wicemistrz sekcji
Adolf Nowak – I przodownik
Kazimiera Studniczek – II przodownik
Tomasz Billy – III przodownik
Anna Szymiczek – IV przodownik
Marian Kurzidem – V przodownik
Piotr Przybyła – VI przodownik
Józef Paskuda – VII przodownik

Loty gołębi młodych
Tandem: Andrzej i Janusz Cimała – mistrz sekcji (I wicemistrz oddziału Racibórz)
Marian Kurzidem – I wicemistrz sekcji (9. miejsce w oddziale Racibórz)
Tandem: Franciszek Wochnik – Marcin Prochaska – II wicemistrz sekcji
Tomasz Billy – I przodownik
Marek Sigmund – II przodownik
Kazimiera Studniczek – III przodownik
Mariola Warzeszka – IV przodownik
Adolf Nowak – V przodownik

Galeria zdjęć (26)

Projekt i wykonanie © Margomedia Sp. z o.o.

Stara wersja serwisu

Otwarcie Sezonu Rowerowego i Jarmark na Granicy
Portal www.krzyzanowice.pl wykorzystuje pliki cookies, czyli tzw "ciasteczka". W przypadku braku akceptacji korzystania z plików cookies prosimy o opuszczenie strony.
Zamknij